May 23, 2012

Masonske olimpijske igre u Londonu 2012

Olimpijski prstenovi su dizajnirani od strane slobodnih zidara - (čak je i osnivač modernih Olimpijskih igara, Pierre Coubertin to bio) - i simbolizuju pet kontinenata. Međutim, u logo Olimpijskih igara u Londonu 2012 i njenim dvema maskotatam postoje značajne osobenosti. Svaka maskota ima po jedno oko - kao Oko na Iluminatskoj Piramidi.

Delovi logotipa nisu samo broj 2012: Tu je mali element koji može biti samo tačka na "i". Ako se okrene, logotip prikazuje reč "Zion", koji se takođe video u simbolu od 2008.god tj igara u Pekingu.Olimpijski plamen simbolizuje slobodnozidarski Prometej, koji je ukrao vatru od bogova da bi je dao čovečanstvu "u junačke svrhe" - kako to piše na Rockefeller Centeru.Baklja simbolizuje Illuminate. Prema njenom utemeljitelju, Adamu Weishauptu, oni su "Luciferovi čuvari svetla".
Ovo i nije tako čudno, ako znamo da je Weishauptov mentor bio Mayer Rothschild Amschel od Frankfurta. Pokroviteljstvo Olimpijskih igara u London je u rukama "Jacob Rothschild Nacionalne lutrije".