Aug 4, 2015

INTERVJU: Branko Dragaš (03.08.2015)

Gospodin Branko Dragaš, ekonomski analitičar i najzabranjeniji intelektualac u Srbiji će u ovoj emisiji govoriti pre svega o tome kako ocenjuje trenutnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. Gospodin Dragaš smatra da je današnje katastrofalno stanje u ekonomiji zapravo kulminacija pogrešno vođene politike u zadnjih dvadeset godina!

Saznaćete kako aktuelna vlast pomoću raznih manipulacija uz podršku svoje medijske mašinerije vara narod o sve boljem stanju i ozdravljenju srpske ekonomije. Za to vreme, situacija je mnogo gora nego što se prikazuje i gospodin Dragaš smatra da je bankrot najbolje rešenje za Srbiju!

Pogledajte ceo intervju i saznajte zašto gospodin Dragaš smatra da od devedesetih ovamo na vlasti imamo samo politički ološ?
- Zašto Srbija ima nesposobne premijere bez ijednog dana radnog iskustva? Od uspavanog Koštunice do hiperaktivnog Vučića.
- Zašto on misli da je projekat "Beograd na vodi" totalna budalaština i politička imaginacija Aleksandra Vučića?
- Da li je privatizacija Telekoma spas za tu kompaniju ili pljačka države?
- Zašto se strateški važne kompanije poput Telekoma ne smeju privatizovati?
- Zašto je važno uvesti Zakon o poreklu kapitala i Zakon o konfiskaciji imovine za sve političare, tajkune i javne ličnosti od 1990 do 2015 godine?

"Građanima Srbije moramo reći da je Srbija bankrotirala!" - kaže ekonomista Branko Dragaš. Saznaćete zašto se ne treba plašiti bankrota i zašto je on lekovit? Zašto je Srbija ekspres-lonac koji preti da eksplodira? Zašto on smatra da penzije nisu smele da budu smanjene? Koji je njegov put za oporavak Srbije? Šta se može uraditi sa 600.000 hektara neobrađene zemlje u Srbiji? Šta raditi sa 800.000 zapošljenih u birokratiji? Zašto je izlaz iz krize smanjenje poreza, a ne povećanje poreza? Saznaćete više o njegovoj ideji "pravoslavnog bankarstva" staroj dvadeset godina. Zašto smatra da Srbijom vladaju diletanti, neznalice, lenjivci i izdajnici? Zašto smatra da je Aleksandar Vučić totalno prolupao i da ne zna šta priča? Da li je bankrot rešenje i za 100.000 ljudi zaduženih u švajcarskim francima?

Zašto za srpske tajkune smatra da su obični banditi? Da li su do kapitala došli zato što su bili veoma umni ili zato što su bili poltroni Miloševića i Đinđića i gomila ološa? Šta treba raditi sa sumnjivim kapitalom u vlasništvu tajkuna? Da li su tajkuni sposobni menadžeri ili paraziti koji crpe državne resurse?

Da li je totalitarna vlast u Srbiji uništila preduzetnički duh? Šta je budućnost nove ekonomije? Kako podstaći preobražaj Srbije? Da li korupcija postoji u celom svetu i kako se treba boriti protiv nje? Zašto je digitalna direktna demokratija bolja od parlamentarne predstavničke demokratije? Kako stručni timovi mogu da organizuju razvoj Srbije? Da li treba ukinuti "profesionalne" političare? Kako napraviti iskorak prema budućnosti i biti spreman za naučno-tehnološku revoluciju? Šta znači pojam modernog patriotizma?

Na koji način američki rijaliti šou programi ispiraju mozak građanima? Kako finansirati kulturu oporezivanjem kiča i šunda? Zašto nismo prihvatili najbolje, već samo najgore stvari sa Zapada? Kako unovčiti potencijal srpske kulture?

Da li je Srbija trebala prva da napusti Jugoslaviju, odmah nakon rušenja Berlinskog zida? Zašto se odnosi između države zasnivaju isključivo na interesima? Zašto SAD želi da slovenski narodi zarate međusobno? Šta narodi na Balkanu moraju da urade kako bi izbegli međusobno ubijanje?

Zašto Srbijom vlada malograđanska, prodana i izdajnička kvazi-elita koja vlada interesima stranog kapitala i stranih obaveštajnih službi? Koja je to prava elita u jednom društvu? Zašto su profesori ekonomije u Srbiji danas uglavnom nesposobni foliranti koji muljaju propale teorije? Zašto oni treba da izađu na slobodno tržište koje propagiraju?

Zašto je kapitalizam faličan sistem i da li on sam stvara krize? Da li nas očekuje nova ekonomska kriza, jača od svih prethodnih? Zašto je izlaz iz krize ili veliki rat ili revolucija? Zašto su menadžeri sa Vol Strita obični banditi? Kako Evropa može da pobedi prezaduženost? Kako građani treba da osiguraju svoj novac za vreme velikih kriza? Ko želi novi rat u Evropi tako što pritiska Rusiju sankcijama? Da li postoji mogućnost građanskog rata u Americi? Zašto smatra da planetu vode šizofreni ludaci? Zašto svako od nas mora da započne ličnu pobunu?