Jun 21, 2011

Emisija "Kosmos", februar 2011


U emisiji "Kosmos" koju na RT Vojvodine vodi i uređuje Nina Martinović gosti su bili dr Slađana Velkov, lekar opšte prakse i narodni lekar i prof. dr Miodrag Dimitrijević, profesor genetike na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Tema emisije bila je hrana budućnosti, bilo je reči o hrani koju jedemo, o opasnostima od Genetski Modifikovane Hrane (GMO).


Što se tiče doktorke Velkov, ona je jedan od retkih lekara koji je posvećen istini i razbijanju raznih mitova i zabluda u ishrani. Osnovna i najveća zabluda je da su ljudi mesojedi, međutim to nije tačno, zatim tu je i mit o proteinima u ishrani i raznih drugih mitova. Ljudski organizam je dizajniran da jede biljnu, presnu hranu. Osnovna hrana nam je Sunce i sunčeva enerhija, a sva ostala hrana koju jedemo je derivat Sunca. Pored pratećeg hranjenja presnom i biljnom hranom čovek se treba što više sunčati, hodati bosonog, gledati u Sunce direktno, u bezbednim satima, u prvom satu zore, ili u zadnjem satu zalaska Sunca. Počinje se sa 10 sekundi gledanja, i onda se svakog dana povećava za još 10 sekundi dok se ne dostigne pun limit vežbe od 45 minuta neprekidnog gledanja u Sunce.

Doktorka Velkov je govorila i opasnostima po zdravlje u ishrani čoveka, koju hranu treba izbegavati, o zaprašivanju kemtreilsima (toksične hemijske materije) iz neobeleženih aonima.
Treba odati priznanje i dr Miodragu Dimitrijeviću, genetičaru koji je sa stručne strane ričao o opasnostima od GMO u ishrani, pominjao je i eksperimente koji su to dokazivali, zaista, stručno, pošteno i časno.
On trenutni nivo bioinžinjeringa u proizvodnji GMO objašnjava kao kada biste operaciju na mozgu vršili lopatom. To samo po sebi govori da kreatori toga nemaju ni trunke odgovornosti i moralnosti prema ljudima, jer ih time tretiraju ne kao ljude, već kao potrošačku robu za njihove monstruozne planove.