Jun 17, 2012

IZA MASKE: Vanzemaljci ili kosmičke šaljivdžije?


Web stranica New Dawn je objavila tekst koji vam prenosimo i cijelosti. 1970. kada samo po prvi puta postali fascinirani fenomenom NLO-a, podijelila su se i stanovišta među istraživačima i to u dva pravca:
Na „Hipotezu Vanzemaljaca“ (HV) – NLO-i su letjelice s drugih svjetova i na „Magonijsku hipotezu“ – koja je nastala po uzoru na knjigu inteligentnog istražitelja NLO-a Jacquesa Valleea: “Passport to Magonia” - „Putovnica za Magoniju.“ Pro-Magonijanci vjeruju da je nešto na Zemlji povezano s vanzemaljcima, rasa ili „obmanjivači“ koji se s vremena na vrijeme pojavljuju na Zemlji kao navodni anđeli, vizije djevica, demona, vila i vilenjaka – i sada konačno kao vanzemaljci koji putuju svemirom! Izgleda da su danas tek osvježili i modernizirali svoj imidž.


Knjiga Jacquesa Valleea: “Passport to Magonia” - „Putovnica za Magoniju.”
John A. Keel: “Operation Trojan Horse” – “Operacija Trojanski konj.”Ova teorija otkriva bliske paralele između pojavljivanja vanzemaljaca i iskustava s neljudskim entitetima koji pune priče i legende iz folklora. No teorija jasno objašnjava kako su takve pojave često apsurdne i naoko potpuno nesuvisle – kao „velika čudnovatost“ – koja u potpunosti osporava simplificirane zaključke teorija koje se drže navoda da su NLO-i tek letjelice s visoko razvijenom tehnologijom s kojima upravljaju „obični“ biološki entiteti. Ova Monty Pythonovska vodviljska kvaliteta, nagnala je istraživača Johna A. Keela da razvije hipotezu o ultra-vanzemaljcima – posjetiteljima iz svemira koji dolaze iz drugog realiteta iz drugog nivoa postojanja – koju je objasnio u glavnim crtama 1973. u knjizi klasiku o NLO-ima: „Operation Trojan Horse“ to jest „Operacija Trojanski konj.“


No na žalost, 1980. ovo je stanovišne neopravdano istisnuto od strane HV-a – na žalost, jer je u mnogo čemu Keelova hipoteza potpunije objašnjava fenomen. HV čak i paranormalnu komponentu vanzemaljskog kontakta, koja je očigledno mentalna manipulacija s otetim osobama, gleda s distance. HV također često dovodi u pitanje direktni fizički kontakt navodnih vanzemaljskih entiteta.

HV je postala dominantna teorija jer Magonijanski pristup direktno i jako izaziva naše opće prihvaćene konsenzuse o realitetima dok jednostavan koncept o svemirskim brodovima koji dolaze s drugih planeta prolazi ispod naših radara i ne podiže preveliku prašinu. Također, visokoprofilirani slučajevi kao što su Roswell, Područje ili Area 51i Mahestic 12 su svi dobro propagirani u medijima i odlično su korišteni u filmovima kao što je ET koji se baziraju na isključivo HV teoriji i vladinim konspiracijama  kako bi takve slučajeve zataškala – tako je ova teorija postala dominantna.
U stvari, ako dobro popratite ove slučajeve i dublje zavirite u tematiku primijetit ćete kako su svi podatci došli od vojnih ili tajnih agencija.Zašto CIA-i i sličnim agencijama vjerujemo što nam govore o vanzemaljcima, dok im o drugim stvarima ne vjerujemo??

(Nevjerojatno je kako istraživači NLO-a prate i pokoravaju se nepisanom pravilu: nikad ne vjerujte ničemu i nikomu tko dolazi iz vlade, vojnih krugova ili tajnih organizacija – osim ako su to stvari koje su povezane s NLO-ima i ET-jima i ako to nisu njihovi navodni zapisi o tajnim kontaktima između vlasti i vanzemaljaca. Ali onda to znači da NLO ISTRAŽIVAČI VJERUJU SVEMU ŠTO ONI KAŽU!…)

U biti, daleko od prikrivanja postojanja NLO-a, vladine agencije su aktivno podržavale vjerovanje u te iste NLO-e naročito u HV teoriju. Naše vlastito istraživanje nas je uvjerilo da je „Vladino uvjeravanje u NLO-e po HV teoriji“ stvarna činjenica i da za to postoj mnogi podaci, kao što se može vidjeti u nedavnoj knjizi Marka Pilkingtona: „Mirage Men and Lynn’s Mammoth Book of UFOs (2001.)“ Čini se da se cijela ova stvar s NLO-ima do kraja iskorištavala – možda se čak i izmislila na način na koji se prezentira – da bi omogućila odgovarajuće pokriće za sve moguće malverzacije i tajne operacije, od testiranja tajnih letjelica do eksperimenata psihološkim oružjima. No čak su i te sve stvari tek vrh ledenog brijega mračnih i tajnovitih događanja povezanih s NLO događanjima u zadnjih šest decenija istraživanja o istome.


Kako se krenulo s devetoricom

U kasnim devedesetim godinama prošlog vijeka, istraživači su priče s NLO-ima prepunili svakakvim paradoksima i pitanjima o kojima se tek diskutiralo, kao što se nadugo i naširoko pisalo u knjizi: Stargate Conspiracy (1999-2000.). Ovi događaji prezentiraju dvije moguće opcije: najveću ikada pokušanu vanzemaljsku intervenciju ili kriminalnu manipulaciju i vjerovanje u istu. Bez obzira što se od ove dvije opcije događa (A možda su i kombinacije obije. Op. Ur.) stvar je senzacionalna i zastrašujuća.


Andrija Puharich je svoje tajne odnio u grob zajedno s pravom istinom o njegovim motivima i uplitanje tajnih agencija i vojne strukture u oblikovanje naše percepcije o NLO fenomenima.


Centralna uloga u svemu tome pripada osobi koja dolazi iz redova liječnika SAD vojske, parapsihologu Andriji Puharichu (1918-1995.) koji je eksperimentirao sa stimuliranjem psihičkih mogućnosti koristeći hipnozu, psihodelične droge i električne naprave. On je također bio opsjednut mogućnošću telepatske komunikacije s ne-ljudskim entitetima.

1948., nakon što su ga otpustili iz vojne liječničke postrojbe zbog „medicinskih“ problema, Puharich je stvorio Round Table Foundation (RTF) u Maineu, kako bi pravio isključivo privatne eksperimente s fizičarima kao što je Eileen GAret i Peter Hurkos. Fondacija je uskoro privukla neke bogataše, uključujući i Henryja A. Wallacea, pod-predsjednika u vladi Franklina D. Rosevelta, koji je financirao Puharicha kroz zakladu Wallace. Drugi financijer je bila  Ruth Forbes mlađa, pripadnica super bogate obitelji Forbes i njen muž i sveprisutni istraživač Arthur M. Young, no tu je također bila i Alice Bouverie, nasljednica dinastije Astor.
Iz informacija koje su u javnost izašle u devedesetim godinama prošlog vijeka, saznali smo da je RTF bila tajno financirana od strane američke vojske. Puharich je sam zabilježio da su ga često posjećivali visoki dužnosnici vojske, uključujući i voditelja psihološkog istražiteljskog odjela.

S pravom se pitamo je li ovo samo bilo dio vojnih paranormalnih istraživanja koje su obavljali civilni fizičari, s civilnom fondacijom koja je u stvari služila kao paravan?
Arthur M. Young poveznica Puharicha s tajnim vojnim parapsihološkim istraživanjima.

Puharich je bio vatreni zagovornik vojnog korištenja parapsihologije o čemu se izjasnio u studij koju je napravio za Pentagon krajem 1952. pod nazivom: An Evaluation of the Possible Usefulness of Extrasensory Perception in Psychological Warfare“ to jet Evaluacija moguće implementacije ekstrasenzorne percepcije u psihološkom ratovanju.“ Sljedeći dan je prebačen na novu poziciju….
No prije nego li je uzeo svoje nove obaveze i dužnosti, dogodio se polugodišnji satanak u RTF-u, Puharichev tim je tada radio doktorom D.G. Vinodom koji je prenosio kanalizirane poruke, on je 1952., otkrio za vrijeme transa:
„Mi smo devet principa i moći,“ sada ćemo ih kanalizirati. Devetorica sebe opisuju kao zasebne entitete koji funkcioniraju kao jedno – tvrde (s tipičnim nedostatkom skromnosti i uzvišenim prijezirom prema gramatici smrtnika): „Bog je nitko drugi doli mi sami, devet principa boga. Ne postoji bog osim nas devetoro zajedno.“Komunikacija se nastavila kroz šest mjeseci dok se Vinod nije vratio u Indiju.


Što dublje to mračnije

Paralelno s Vinodovom komunikacijom, od veljače 1953. do travnja 1955., Puharich je bio stacioniran u vojnom kemijskom centru u Edgewoody i Marylandu – iako se često vraćao RTF-ju. Njegova prava pozicija i dužnosti su ostale nepoznate, no Edgewood je bio vojno istraživački centar o kemijskom i psihološkom ratovanju – u isto vrijeme je učestvovao u združenom projektu CIA-e i ozloglašenog MK-ULTRA. Puharicheva vojna karijera daje potuno drugačije značenje na debitansko pojavljivanje združene devetorice.
1956., ubačen je vanzemaljski element u priču. U Meksiku su se Puharich i Arthur M. Young susreli s Charlesom i Lillian Laughead, koji su radili s mladim čovjekom za kojeg su smatrali da je u psihičkom kontaktu s vanzemaljcima. Laugheadovi su poslali Puharichu zapise s tim navodnim ET kontaktima u kojima ima poveznica s ranijim kontaktima Vinoda s devetoricom, i tako je navodno postalo očigledno da isti kozmički entiteti dolaze u kontakt s različitim ljudima.Uri Geller i Andrija Puharich.


1960. Puharich se posvetio parapsihološkim istraživanjima i razvoju patentirane medicinske opreme. U sedamdesetim godinama prošlog vijeka Puharich se sreo s Urijem Gellerom u Izraelu, postajući uvjeren kako su njegove mogućnosti svijanja žlica i drugi talenti sasvim prirodni i istiniti, kada su eksperimentalno hipnotizirali mladog Gelelra on je tvrdio kako komunicira s entitetom pod nazivom „Spectra“ koji je navodno svjesni kompjutor koji se nalazi na udaljenom vanzemaljskom brodu. Spectra je „otkrila“ kako su ET entiteti programirali Gellera da ima određene moći još kada je bio dijete, i da su ga efektivno namijenili da bude novi mesija za nadolazeće svjetske promjene tvrdeći slijedeće: „On je taj za nadolazećih narednih pedeset godina.“
Kada je Puharich postavio donekle navodeće pitanje: „Jeste li vi devet principa koji su prije komunicirali s doktorom Vinodom?“ Spectra je očekivano odgovorila: „Da.“ Tada je Puharich potvrdio da devetorica stoje iza NLO fenomena, kako je Kenneth Arnold tvrdio na svom seminaru 1947.


Neobična monotona čuda

Sesije hipnoze i kanaliziranje Spectre su se nastavili iako su čudnovati fenomeni nekako zaobilazili Puharicha i Gellera. To je Collin Wilson nazvao: „Konfuzijom neobičnih monotonih čuda,“ mehaničkih glasova koji su se čuli, objekti koji se materijaliziraju i teleportiraju (uključujući i Puharicheva psa i jednom samog Gellera). Tu su i nekoliko viđenja NLO-a nad Tel Avivom i pustinjom na Sinaju.

Pa ipak, iako Geller potvrđuje paranormalnost, on se distancira od kanaliziranih poruka. Iako je Puharich izgledao uvjeren da su Spectra i devetorica istiniti, Geller ih je nazvao „civilizacijskim klaunima“ – odličan opis za Ultra-vanzemaljski scenarij kozmičkih šaljivđija.SRI International, Kalifornijski insitut paravan CIA-e za paranormalna istraživanja.


Puharich je aranžirao ispitivanje Gellera u SRI Internationalu u Kalifornijskom Institutu  gdje je CIA pekla zanat sa svojim „psihičkim špijunima“ i istraživanjima s istima – najpoznatiji od tih zanata je „remote viewing“ ili „gledanje na daljinu“ – u tom isntitutu su se održavala ovakva i sva druga slična istraživanja. Za vrijeme našeg istraživanja Satargate Conspiracyja, Geller nam je rekao da je Puharich radio za CIA-u kada je posjetio Izrael kako bi ga evaluirao. Drugi suradnik Puharicha, fizičar Jack Sarfatti, je te navode također potvrdio. Uzimajuči u obzir sve stvari iz Puharicheve prošlosti, on bi bio njihov idealan lovac na glave.
Isto kao što smo otkrili da je prvi kontakt s devetoricom nastao čak dvadeset godina prije nego li smo saznali da su paranormalna istraživanja podupirana i financirana od strane vojno obavještajnih službi – koje ponovno u centar stavlja komunikaciju s devetoricom. Perfektna simetrija – no što to u stvari znači?


Nepotrebne mesije

Unatoč naporima Puharicha da promovira Gellera kao mesiju u novoj fazi ljudske evolucije, on se tome povinovao 1973., postajući internacionalna super zvijezda. No devetorica su nastavila kontaktirati Puharicha kroz nove kanalizatore. Činilo se da su oni jednostavno zaboravili kako su nekada proglasili Gellera „Jedinog za narednih pedeset godina.“ Prvo je u nizu kanaliziranja bio mladi kuhar kojeg znamo pod sinonimom „Bob Horne,“ kojeg je Puharich hipnotizirao, oni su kanalizirali „Korejanca“ vanzemaljca koji je uz Puharicheve sugestije tvrdio da je on/ona emisar devetorice. Horne je gotovo doveden do samoubojstva iskustvima s Puharichevim kanaliziranjima i hipnozom.

Phylls Schlemmer dekadama je bila kanalizator devetorice pod budnim Puharichevim okom.
Nakon toga njega su zamijenili s Phyllis Schlemmer koja je postala oficijelni kanalizator za devetoricu, ona je na toj poziciji ostala punih dvadeset godina. Njen „vodič“ Tom za kojeg je ona smatrala da je bio „duh“ njenog djeda, je odjednom izjavio kako je on vanzemaljac i dio devetorice to jest „Savjeta devetorice.“
Nakon što je Geller prekinuo suradnju s Puharichem, on je stvorio novu istraživačku ustanovu u New Jeresyju, nazvao je „Lab Nine“ ili Laboratorij devetorice. To je postao pokus dvije naredne serije događaja.
Prvo je uslijedila misija o obznanjivanju svijetu o savjetu devetorice, njihovom postojanju, neposrednom povratku i masovnom slijetanju svemirskih brodova koji su trebali uslijediti u kasnim 70-tim godinama prošlog vijeka. Nova važna figura je bio bogati engleski baron i tragač za spiritualnim, Sir John Whitmore, nekadašnji vozač trkaćih automobila.


U konstantnom naporu da se širim masama prenese poruka devetorice, mamili su se i utjecajni pojedinci kojima se kroz Phyllis Schlemmer dijelila njihova „kozmička mudrost.“ U tu shemu su se uključivali i znanstvenici zainteresirani u poveznice između kvantne fizike i svijesti, te članovi super bogatih obitelji, političari i pisci.


Najveće je iznenađenje bilo kada se Gene Rodenberry, kreator Star Treka, ubacio u djelovanje devetorice 1974. i 1975. godine. Puharich je očigledno na takav način pokušao što više iskoristiti svoj kultni status, pokušavajući čak nagovoriti Roddenberryja da napiše scenarij za film o devetorici, no taj scenarij nije nikada završen. Koliko je Roddenberry vjerovao Puharichu ostaje nepoznanica.


Star Trek: Deep Space Nine
, serija posvećena devetorici glavnih likova na udaljenoj svemirskoj stanici broj devet, na koje uvelike utječu napredni netjelesni vanzemaljci koje lokalna rasa Bejđoranci nazivaju “proroci.”


Iako se tvrdi da je Puharich imao utjecaja na stvaranje prvog filma Star Treka i serijala Next Generation koja je nastala deset godina kasnije te spin offa Deep Space Nine (s centralnom ulogom devetorice članova) koja očigledno i konačno otkriva Roddenberryjevo visoko mišljenje o devetorici, naročito u posljednjem i filmu i seriji (nevezanom za Star Trek) Earth: Final Conflict (1997-2002.), koji je produciran nakon njegove smrti.


Radnja Earth: Final Conflicta se događa u bliskoj budućnosti kada napredna vanzemaljska rasa Tealoni, stignu na Zemlju tvrdeći da su došli pomoći ljudima, no neki su ljudi sumnjičavi da su oni u stvari na planetu stigli kako bi je porobili…

Roddenberry je bestjelesna bića devetorice, pretvorio u tjelesne vanzemaljce od krvi i mesa, a Taelonom vlada Vijeće sinoda. Iako se po radnji serije vidi kako je on bio nesiguran u ulogu devetorice, nakon negove je smrti 1991. Phyllis Schlemmer je još uvijek tvrdila kako je on bio pod utjecajem devetorice kada je kreirao originalnu seriju Star Trek.

No, na Roddenberryjevo pitanje o podrijetlu devetorice, „Tom“ je napokon otkrio  njegov identitet i identitet devetorice. Okarakterizirani su kao Ra – Atum ili Atem, vrhovni bog antičke „Velike eneade“ grupe najvažnijih bogova koje su obožavali graditelji piramida. No jako je važno napomenuti da je Puharich nakon prvog Vinodovog „kontakta“ počeo proučavati Enneadu.

Drugi projekt Puharicheve laboratorije je bio izrazito uznemiravajući. Puharich je uz pomoć korištenja različitih metoda, uključujući i hipnoze eksperimentirao na grupi djece, koju je zvao „Svemirska djeca,“ koristio ih je za remote viewing političkih i vojnih meta kao što je Kremlj i s njima je pokušavao kanalizirati vanzemaljske entitete.

Gotovo se ništa ne zna o ovome projektu. Jedini zapis se sastoji od komentara posjetitelja u kojima se ne govori gotovo ništa osim uznemiravajuće napomene da neka djeca jasno izgledaju traumatizirana zbog onoga što im se tada radilo. Ovo se događalo paralelno s CIA-inim razvojem programa remote viewinga, ovo je čini se bio jedini način korištenja djece bez da se izazove sumnja. Nakon svega ovo je bio jako dobro smišljen plan, roditelji su mogli svoju djecu poslati u ljetni dječji kamp ili ih poslati na ispitivanja i „naobrazbu“ kako bi postali novi Uri Gelleri – to jest pustili ih u ruke CIA-e i vojske koji su to vrlo lijepo prikrili.
Ira (Tom) Einhorn, Puharichev medij devetorice, optužen je za ubojstvo svoje bivše djevojke na doživotni zatvor.

1978., Puharicheva je laboratorija misteriozno izgorjela, a Puharich je pobjegao u Meksiko, tvrdeći kako je on bio meta… i da ga je CIA trebala smaknuti! Možda su se bojali otkrivanja njihove veze sa Svemirskom djecom i skandala koji je uključivao otkrivanje informacija od strane Einhorna, kojeg su na kraju ispitivali i osumnjičili za ubojstvo bivše djevojke Holly Maddux – Mauddy za što je na koncu bio i osuđen.

Ostatci nesretne Holly Maddux pronađeni u kovčegu u Einhornovom stanu, 18 mjeseci nakon nestanka.

U vrijeme nestanka Madduy je kod sebe posjedovala papire koji su vezani za istraživanja na Svemirskoj djeci. (Puharich se vratio u SAD tri godine kasnije – što je jako čudno ako netko bježi od CIA-e – i nastavio je sa svojim osobnim paranormalnim istraživanjima, iako naoko nije više bio dio priče o devetorici, umro je 1995. godine.
Holly Maddux, je ubijena samo ostaje pitanje je li u pitanju bila smicalica tajnih službi ili djelo psihopatskog ubojice.


Dodatni pad

Vijeće devetorice je nastavilo svoju misiju kroz rad Schlemmerve/Toma i knjigu koja je izašla 1992., pod nazivom: „The Only Planet of Choice“ – „Jedini planet izbora“ koja je postala New Age bestseller, iako više nije aktivno kanalizirala devetoricu, ova knjiga je još uvijek promovirala njihove poruke. Uzimajući u obzir da je Schlmmerova bila u doticaju s tim „antičkim bogovima“ od 1975., njena knjiga od 400 stranica je očigledno ponešto selektivna.


Tada je devetorica ponovno ušla u javnost na velika vrata, tako što je Whitmore 1978. Predstavio Engleskinju Jenny O’Connor na Institutu Esalen u Kalifornijskom centru za alternativnu scenu koja je privlačila poznata imena iz svijeta umjetnosti, znanosti čak i plitike. Interesantno, ne samo da su kroz nju devetorica davali seminare u Esalenu već s preko nje upravljali istim institutom od 1979. do barem 1982.
Knjiga Jeffrey J. Kirpala: „Esalen: America and Religion of No Religion.“

Jeffrey J. Kirpal opisuje u knjizi: „Esalen: America and Religion of No Religion“ (2007.) – “Esalen: Američka religija bez religije,“ opisuje kakvu je vezu osnivač instituta Richhard Price imao s O’Connorovom.


Evo navoda: „Dick je odlučio pitati Jenny da mu devetorica pomognu donijeti neke administrativne odluke, koje su uključivale otpuštanje i zapošljavanje ljudi.


Jedan član osoblja instituta Eric Erickson je devetoricu nazvao: „Sjekačima ljudi.“

Ovaj period je bio iznimno važan za institut Esalen. Mnogi ljudi koji su posječivali navodne seminare O’Connorove su postali prominentni političari u SAD-u i SSSR-u (kroz razmjenu studenata u SSSR-u), kako je napisao Jack Saraffati:
Ostaje činjenica da je gomila očiglednih New Age pobornika iz krugova Kalifornije koji su se zabavljali NLO-ima i parapsihološkim fenomenima, uključujući i mene, uspjeli dosegnuti najveće pozicije američke vlade ili vrha društvene ljestvice kao i one u SSSR-u, akoji danas vode fondaciju Gorbachev.
Al Gore ljubitelj devetorice, pod-predsjednik u vladi Billa Clintona, zagovornik globalnog zatopljenja, dobitnik Nobelove nagrade.


Kroz rad O’Connorove je devetorica došla do Washingtona, uključujući i krugove u kojima se nalazio Al Gore koji bez srama govori o svojim paranormalnim interesima. Ne zna se koliko je utjecaja devetorica napravila na vladajući vrh, no neki od zagovornika su daleko dogurali, kao na promjer senator Claiborne Pell – koji je bio jako zainteresiran u širenje riječi i djela devetorice. Jeziva je pomisao da je Gore mogao postati predsjednik – i tko ili što je mogao utjecati na njega!?


Detaljna analiza „šaljivdžija“
Devetorica predstavljaju naj-koncentriraniji pokušaj da se proizvede i proda uvjerenje bazirano na vanzemaljskom kontaktu. Ovaj pokušaj se tvorio dekadama, u njega spada nagovaranje prominentnih političara i društvenih lidera o „njihovoj istini“ i navodnom povratku vanzemaljaca na planetu, uz pokušaje da postanu globalno poznati kroz knjige i filmove. Kampanja je bila izrazito uspješna u New Age subkulturi, koja je bez pogovora i u potpunosti bazirana na idejama devetorice.
Komunikacija s devetoricom pokazuju sve klasične nedostatke, greške, laži malverzacije koje se povezuju s navodnim kontaktom s vanzemaljcima. Možemo reći da je njihova komunikacija definitivno vanzemaljske prirode ali je obgrljena s potpuno tradicionalnom  paranormalnim elementima.

A iza toga se nalaze mračne vladine agencije i njihov utjecaj!
Činjenice povezane s devetoricom ocrtavaju dva različita scenarija:Vrhovni staro-egipatski bog: Ra, Amun Ra, Amon, Amun, glavni bog “Velike Eneade” s kojom se uspoređivala Puharicheva devetorica.Prvi – kojeg preferiraju pobornici devetorice – je da su devetorica izvorni napredni vanzemaljci koji su stvorili ljudsku vrstu i vodili njen razvoj, i koju su bili obožavani kao bogovi u starom Egiptu. Po njihovom mišljenju, sada kada su ljudi dostigli kriznu točku zahvaljujući svojim vlastitim pogreškama oni će se vratiti (Trebali su se vratiti prije 30 godina  kako su najavljivali ali se nisu pojavili. Op Ur.) da bi nas spasili iz problema koje smo sami napravili (no ovaj je dio dosta kontradiktoran i pun proturječnih kanaliziranih poruka) kako bi lansirali ljude na novi evolucijski nivo.
Postoje vrlo valjani razlozi koji osporavaju ovaj scenarij. Analiza izjava devetorice otkriva previše unutrašnjih nedosljednosti uz smiješne i lakrdijske povijesne i znanstvene greške.
Što je s drugim scenarijem?

Uzimajući u obzir Puharichevu mračnu prošlost i veze, ne bi li cijela stvar mogla biti eksperiment za kreaciju manipulacije kanaliziranih kontakata? Sasvim je jasno, čak i uz pomoć navoda samog Puharicha, da je on vodio kanaliziranja, često postavljajući pitanja koja navode hipnotizirane kanalizatore. Također postoje dokazi da je koristio kemijske spojeve i elektroničke naprave.

Je li to bio i eksperiment s kojim se željeli vidjeti kako se treba inducirati očigledna komunikacija s vanzemaljcima, te kako se s njom može manipulirati i kako se može iskoristiti? Ako je to slučaj, što da uradimo s činjenicom da se od tog eksperimenta krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka pokušala stvoriti nova religija fokusirana na devetoricu? Kao i svaki kult, moć bi ležala u rukama „svećenika“ koje je vodio Puharich i njegove legije.
Knjiga Stuarta Harolda: „Prelude to the Landing on Planet Earth“ (1977.) – Preludij na slijetanje na planetu Zemlju.“


No čak ni taj scenarij ne drži vodu u potpunosti. Jer je sasvim očigledno da se tu zaista događalo nešto izvorno paranormalno.

Britanski pisac Stuart Holroyd, je na primjer, bio uvjeren da napiše knjigu o devetorici – „Prelude to the Landing on Planet Earth“ (1977.) – Preludij na slijetanje na planetu Zemlju“ – nakon što je preživio poltergeist aktivnost u svojoj kući. Ovo bi se teško moglo objasniti kao manipulacija i aktivnost CIA-e – osim ako CIA nije u stanju inducirati paranormalna iskustva. I naravno, komunikacija s devetoricom se nastavila čak i nakon što Puharich više nije bio u nju umiješan i to kroz nekoliko različitih osoba.


Carla Ruckert: “Ra materijal.”
U to su uključene osobe kao što je J. Hurtak, Puharichev pobočnik i desna ruka u Lab Nine ili Laboratoriju devetorice i Carla Rueckert (Koja je kanalizirala Ra- Zakon jednog – opet Egipatkso ime boga. Op. Ur.) još jedna paranormalna istraživačica koja je surađivala s njim. Hurtak je napisao knjigu: „The Keys of Enoch“ (1977.) – „Ključevi Enocha,“ a Ruckertova je kao što smo već napomenuli napisala „The Ra material“ – „Ra materijal“ (1984.), obije knjige su postale bestselleri u New Age svijetu.

Puharich je napisao slijedeće: „Ne sumnjam da bestjelesni entiteti postoje isto kao što ne sumnjam da postoje tjelesni entiteti s viših nivoa.“ No ako je netko postao „kahuna“ to jest osoba inicirana u Havajski šamanizam, kao što je to trebao biti Puharich, onda bi takva osoba trebala znati da se treba čuvati i nikada ne spuštati gard od lažljivih i varljivih „duhova“ – koje je Colin Wilson lijepo opisao (u uvodu svoje knjige Prelude to the Landing on Planet Earth) kao: „Lažove i smutljivce tako dobro poznate iz spiritualnog svijeta.“ (O njima je govorio i T. C. Lethbridge. Op. Ur.)


Možda je Puharich zaista upravljao događajima, eksperimentirajući podjednako s ljudima koji su kanalizirali kao i s devetoricom – pokušavajući otkriti kukolj u žitu (Ili se fokusirati isključivo na kukolj, jer navođenjem i manipulacijom nije mogao doći do „žita“ zasigurno. Op. Ur.) među bestjelesnim entitetima. Ili možda još zastrašujuća pomisao da su mislili kako s takvim entitetima mogu manipulirati i kako ih mogu kontrolirati. Na koncu postavljamo pitanje, zbog čega bi u nešto takvo bile uključene vojne, obavještajne i tajne agencije? Jesu li oni pokušali uspostaviti kontakt s takvim bićima?


Jako puno muke
Kao što sve više i više dokaza sugerira, CIA i vojni kompleks ne pokušavaju smanjiti vjerovanja u kontakt s vanzemaljcima već u stvari pokušavaju povećati to uvjerenje. Zašto bi oni nešto tako radili? Ovo stajalište većina zagovornika vladine hipoteze o vanzemaljcima smatraju kako je načinjena kao bi služile kao paravan tajnim službama, vojsci i vladi (SAD-a) za prikrivanje njihovih aktivnosti i operacija. Također smatraju kako je važno da ljudi vjeruju u to što im isti podastiru pred nos. Drugim riječima ako CIA želi da mi vjerujemo u takve NLO-e onda takvi NLO-i ne postoje.Lyn Picknett i Clive Prince zaključuju:
No po našem mišljenju postoji još jedan čak i više uznemiravajući razlog: oni žele da mi mislimo da su NLO-i tek vanzemaljske mašine načinjene od metalnih dijelova, šarafa i matica te da su vanzemaljci sastavljeni od krvi i mesa nalik našemu, a sve to samo zato da bi našu pažnju odmaknuli od realnosti i činjenice kako stvarni vanzemaljci koegzistiraju na Zemlji i kako su za nas nevidljivi i najvažnije od svega kako su oni uzrok svih slučajeva „velike čudnovatosti.“

Jacques Vallee, fenomenalni istraživač NLO fenomena i paranormalnih pojava.


Jacques Vallee, jedan od prvih istraživača tajnih manipulacija NLO scenarija vladinih oficijelnih agencija, je zaključio: „Netko se jako muči kako bi uvjerio svijet da nam prijete bića „iz svemira.“ Ali kako se ovo uklapa u Magonijsku hipotezu?Fastwalker,”  knjiga Jacquesa Valleea, novela ili istina od koje ne možemo pobjeći?
Vallee je prezentirao svoje najeksplicitnije objašnjenje „cijele slike“ u noveli iz 1996. pod nazivom:  „Fastwalker“ (koju ne napisao s Tracy Tormeom): grupa moćnih ljudskih zavjerenika zna da je NLO fenomen kreiran od strane entiteta iz paralelnog svijeta, ali za cilj imaju uvjeravanje ljudskih vođa i populacije svijeta u „postojanje običnih vanzemaljaca,“ a sebe postavljaju na poziciju posrednika između dvaju svjetova.

To je u biti naš pogled na slučaj savjeta devetorice: oni na sebi imaju tako očigledan znak ultra-vanzemljaca (entiteta iz paralelnih svjetova) – klauna, falsifikatora, smutljivaca i kozmičkih šaljivđija – ali ima i znakova nazočnosti opasnih ljudskih organizacija koje vrebaju u pozadini zbivanja. Oni zbijaju šale na račun svih koji prate zbivanja oko ultra-vanzemaljaca, pa ipak se manifestiraju kako god im odgovara i kako god odgovara ljudskim saveznicima. Povijest nam pokazuje da to čak više nije ni smiješno.


Reference:
1. John Marks, The Search for the ‘Manchurian Candidate’: The CIA and Mind Control, W.W. Norton & Co., 1979, Chapter 5.
2. Colin Wilson, Alien Dawn: An Investigation into the Contact Experience, Virgin, 1998, 18.
3. Andrija Puharich, Uri: The Original and Authorized Biography of Uri Geller, Futura, 1974, 173.
4. Jeffrey J. Kripal, Esalen: America and the Religion of No Religion, University of Chicago Press, 2007, 366.
5. Jack Sarfatti’s 1996 autobiographical online essay ‘Sarfatti’s Illuminati: In the Thick of It!’, widely distributed on the Internet, e.g. www.whale.to/b/sarfatti.html.
6. Andrija Puharich, The Sacred Mushroom: Key to the Door of Eternity, Doubleday, 1974, 170.
7. Stuart Holroyd, Prelude to the Landing on Planet Earth, W.H. Allen, 1977, 14
8. Jacques Vallée, Revelations: Alien Contact and Human Deception, Souvenir Press, 1992, 247
Lyn Picknett i Clive Prince upravo slave 22. godine ko-autorstva. Njihova suradnja je započela s knjigom: „Turin Shroud: How Leonardo Da Vinci Fooled History“ – nakon još osam zajedničkih knjiga objavili su i: „The Forbidden Universe.“ Njihov najpoznatiji rad je knjiga: „The Templar Revelation,“ koju je Dan Brown opisao kao svoju primarnu inspiraciju za djelo „The Da Vinci Code.“ Zbog njihovog utjecaja na Browna, pojavili su se u istoimenom filmu (u Londonskom autobusu). Oni također organiziraju koja prezentiraju pred internacionalnom publikom. Lynn & Clive žive u južnom Londonu, njihova web stranica je www.picknettprince.com


izvor:
matrixworld-hr.com