Nov 20, 2012

ISTORIJA SRBA - UKRATKO*Bog stvori Zemlju, stvori i narode razne a među njima naravno i Srbe. I reče Bog Srbima: Vama dajem jednu veoma specifičnu osobinu, neka to bude kurčenje, a da stvar učinim zanimljivijom neka to bude kurčenje bez ikakvog osnova. I još reče Bog: Idite sada Srbi i kurčite se po Zemlji dok je sveta i veka, i dok neka sila ne popizdi pa vas satre do poslednjeg.

I tako Srbi godinama hodiše po jevroaziji dok konačno u VII veku ne dođoše na Balkan. Jedan Srbin reče: Čini mi se da je ovaj plodni balkanski prostor izuzetno povoljan za kurčenje. Ostala braća podržaše ga u glas. Čak šta više, reče glavni Srbin, hajde da se nastanimo u sred Balkana da bi naše kurčenje došlo do izražaja.


I kurčismo se tako vekovima dok ne dođoše Turci. Kad dođoše oni vele: Aman Srbistanci daj samo da prođemo tuda pa da pljačkamo bogatu zapadnu jevropu. Srbi odgovoriše: k...c da prođete. Satreše nas. Posle pet vekova izbi buna. Turci vele: evo vam primirje, Srbi vele: Evo vama k...c.


Prođoše ondak ratovi manji i veći dok ne dođe do Prvog svetskog rata. Austrougarska reče: Aman Srbi deset puta smo veći od vas, predajte se. Odgovor je glasio: Predamo se k...c bre! Satreše nas.


Dođe i Drugi svetski rat. Vlada potpisala pakt. Narod viče: k...c pakt. Nemačka kaže: Dobićete po pički. Srbija kaže: Dobićete vi k...c, i to tvrd za mnogo godina. Satreše nas.


Ameri rekoše: Dajte bazu na Kosovu. Srbin reče: Damo vam k...c na Kosovu i to u paketu sa još dva k******* da se zasladite. Satreše nas.


Nato viče: Uđite u naš pakt da vas ne bi razmoždili. Mi vičemo: Uđemo k...c u vaš kurčevi pakt, nabijemo vas sve na k...c, i usput popušite nam k...c. Epilog se da naslutiti... Naša j....na priča se nastavlja, napušili nam se k...ca svi bre!


autor:
Željko Kerkez