Nov 16, 2012

FED i Bank of England nikad neće vratiti tudje zlato?!

VENECUELA, NEMAČKA I EKVADOR OD AMERIKANACA I BRITANACA VEĆ TRAŽE SVOJE ZLATO, A TO SE MOŽE PRETVORITI U PRAVU MEĐUNARODNU DRAMU
• Džerald Celent je već postavio ključna pitanja: „Ne radi se samo o Nemačkoj (čije zlato je nestalo). Radi se o SAD, o svim zemljama. Niko ne zna što se nalazi u Fort Noksu. Ne puštaju nikoga unutra. Gde je zlato otpremljeno u SAD? Kako to da ne možemo ući u Fort Noks? Kako to da vlasnici ne mogu pregledati svoje zlato?
• Egon fon Grejerc, osnivač i upravni partner Matterhorn Asset Management, potpuno je saglasan: "Verovatno nema ni približno onoliko zlata u centralnim bankama (koliko vlade tvrde da poseduju)."
• Uticajni američki političar Ron Pol traži da se izvrši kontrola u Fort Noksu zbog sumnje mnogih da je zlato odavno prodato


Venecuela je prva zatražila da joj bude vraćeno 90 tona zlata iz Bank of England.

 Nemačka Viši sud je nedavno doneo odluku koja obavezuje Berlin da pregleda stanje svojih zlatnih rezervi u stranim zemljama - SAD, Engleskoj i Francuskoj.
Nemački inspektori će otići u FEDeralne rezerve i Bank of England da pogledaju svoje zlato. Nemačka je istovremeno saopštila da će vratiti u zemlju 150 tona zlata da bi proverila njegovu čistoću.

 Ekvadorska vlada je sledeća stavila do znanja da želi da nacionalne banke vrate oko jedne trećine zlata koje je u inostranstvu u zemlju `da bi se podržao državni rast`.

 I neki u Holandiji počinju da traže `svoje zlato`. Dovde je bar nešto jasno, a dalje – može početi prava drama.

 Ned Nejlor-Lejland iz Cheviot Asset Managementa upozorava da FED i Bank of England neće nikada vratiti zlato njegovim stranima vlasnicima. A Džim Vili tvrdi da `zlata naprosto nema`.

 Džerald Celent naglašava: „Ne radi se samo o Nemačkoj (čije zlato je nestalo). Radi se o SAD, o svim zemljama. Niko ne zna što se nalazi u Fort Noksu. Ne puštaju nikoga unutra. Gde je zlato otpremljeno u SAD? Kako to da ne možemo ući u Fort Noks? Kako to da vlasnici ne mogu pregledati svoje zlato? Kako to da ni političari ne mogu ući unutra? Kako to da niko ne može ući unutra? Zlato ne postoji! Sve ovo potvrđuje što mnogi od nas već znaju. Car nema zlato».


 Egon fon Grejerc, osnivač i upravni partner Matterhorn Asset Management, potpuno je saglasan: "Verovatno nema ni približno onoliko zlata u centralnim bankama (koliko vlade tvrde da poseduju)."

 Uticajni američki političar Ron Pol traži da se izvrši kontrola u Fort Noksu zbog sumnje mnogih da je zlato odavno prodato. Drugi tvrde da zlato nije prodano nego je dato u zakup pa stoga SAD više ne poseduju direktno isto zlato.

 Erik Sprot, upravnik fonda od 10 milijardi dolara, u jednom članku takođe postavlja pitanje: "Da li zapadne centralne banke uopšte imaju zlato koje im je bilo povereno?"

 Američka i britanska centralna banka bi narušile sopstveni ugled ako bi priznale da da su davale u zakup svoje zlatne rezerve posrednicima - ‘bankama poluga’ - koje su zatim prodavale svoje zlato Kini, na primer. Ali, brojke itekako ukazuju da se upravo to dogodilo.

 Verovatno više nema zlata koje pripada centralnim bankama a "banke poluga" koje su ga prodale nemaju realne šanse da ga vrate nazad. Ovo možda zvuči kao teorija zavere, ali banke su već uhvaćene kako diraju `alocirane račune`. A vlade ionako stalno manipulišu cenom zlata.

 Finansijske kompanije su uhvaćene kako se pretvaraju da imaju rezerve koje zapravo nemaju. A već je otkriveno i da su zlatne poluge ispunjene jeftinijim metalima.. A bar jedna centralna banka, iako mala, je uhvaćena da drži lažno zlato.


Kina tiho postaje supersila zlataDok su zapadne centralne banke "izgubile" svoje zlato, Kina tiho povećava svoje rezerve. Kina je najveći proizvođač zlata na svetu.

         Prema raznim izvorima, brokeri koji se bave zlatnim polugama nisu videli da imalo zlata napušta Kinu. Drugim rečima, Kina proizvodi više zlata nego bilo koja druga zemlja, ali ga uopšte ne izvozi.
         Kina tiho postaje supersila zlata.
izvor:
fakti.org