Oct 27, 2011

Lažno zlato je tu, gde je pravo zlato? [TXT]

Da li su SAD napravile jednu od najvećih prevara u istoriji vrednu 600 milijardi dolara?U oktobru mesecu 2009.godine Kinezi su primili isporuku zlatnih poluga. Zvaničnici Narodne banke Kine naložili su rutinsku proveru primljenog zlata. Standardna procedura je da se poluga izbuši na četiri mesta kako bi se uradila analiza čistoće zlata. I, kinesko zaprepašćenje je bilo ogromno kad se ispostavilo da je zlato lažno.• Reč je bila o polugama od tungstena (koji je metal čija težina je približna težini i gustini zlata po jedinici težine) koje su bile pozlaćene sa dva mikronska sloja pravog zlata

• Reč je o količini od 5.600 do 5.700 poluga, težine 400 unci svaka! Po šiframa i oznakama na polugama ovog „zlata“ videlo se da je zemlja porekla SAD i da su bile uskladištene u Fort Noksu

• U vreme predsednika Bila Klintona, proizvedeno je između 1.3 i 1.5 miliona poluga tungstena, težine 400 unci, „vrhunskog kvaliteta,“ što je činilo ukupno oko 16.000 metričkih tona poluga

• Cena proizvodnje lažne poluge od 400 unci tungstena sa dvostrukim slojem pozlate (da rentgen ne bi otkrio tungsten) je oko 50.000 dolara ali se sve to nadoknađuje cenom poluge koja se prodaje kao zlatna za gotovo 400.000 dolara, što daje ogroman profit, jer funta tungsatena košta oko 30 dolara, dok je funta zlata trenutno oko 12.000 dolara

• Može li Srbija da traži svoje zlato nazad? Ne može, zato što nije vratila dug, koji je sada skoro 30 milijardi virtuelnih novčanica

• • • • • • • •


        SVE što je skriveno, biće otkriveno, da parafraziram jednu biblijsku istinu, pa tako i priča o lažnom zlatu nije mogla dugo da ostane skrivena. O tome pišem tek danas jer beznadežno očekujem da neki od naših medija, giganata pisane reči i pokretnih slika, razobliči jedan od najvećih finansijskih i političkih skandala novije istorije.

       Mogao bih da čekam do staračkog doma i ne bih dočekao. Kao da ne znam da naše medije vode miševi iz svojih malih duhovnih jazbina, kao uostalom i našu državu. Samo u crtanom filmu miš povuče mačora za brkove, a u stvarnosti je to fantastika. Elem, da ne dužim s uvodom, skandal je iz 2009.godine.

       U oktobru mesecu 2009.godine Kinezi su primili isporuku zlatnih poluga kao regularnu razmenu između zemalja koje trguju i kada je potrebno izravnati „bilans trgovine.“ Većinu svetske trgovine zlatom nadgleda posebna organizacija sa sedištem u Londonu, po imenu LBMA (London Bullion Market Association) i veoma pazi da se trgovina zlatom odvija po strogim, propisanim pravilima. Zato je neverovatno da je do skandala uopšte došlo.

___________________________________________________________________________
„Razbesneli Kinezi su obavestili sve berze, važne svetske institucije i pokrenuli nezavisnu istragu...“
___________________________________________________________________________

       Zvaničnici Narodne banke Kine naložili su rutinsku proveru primljenog zlata. Standardna procedura je da se poluga izbuši na četiri mesta kako bi se uradila analiza čistoće zlata. I, kinesko zaprepašćenje je bilo ogromno kad se ispostavilo da je zlato lažno! Reč je bila o polugama od tungstena (koji je metal čija težina je približna težini i gustini zlata po jedinici težine) koje su bile pozlaćene sa dva mikronska sloja pravog zlata!

       Reč je o količini od 5.600 do 5.700 poluga, težine 400 unci svaka! Po šiframa i oznakama na polugama ovog „zlata“ videlo se da je zemlja porekla SAD i da su bile uskladištene u Fort Noksu.

       Razbesneli Kinezi su obavestili sve berze, važne svetske institucije i pokrenuli nezavisnu istragu, koja je otkrila sledeće:

Pre oko 15 godina, u vreme predsednika Bila Klintona, proizvedeno je između 1.3 i 1.5 miliona poluga tungstena, težine 400 unci, „vrhunskog kvaliteta,“ što je činilo ukupno oko 16.000 metričkih tona poluga!


Oko 640.000 komada ovih tungsten „lažnjaka“ je presvučeno zlatom i poslato u Fort Noks, gde se čuvaju „zlatne rezerve“ SAD. Ostatak je takođe presvučen zlatom i polako pušten na svetsko tržište zlata i nemoguće je da ga je izvela neka „grupa falsifikatora,“ već je reč o ozbiljnom državnom poduhvatu.


Prvo je potrebno precizno odmeriti dimenzije poluge: gornja površina 255 x 81 mm, donja površina 236 x 57 mm, debljina 37 mm.


Težina minimum - 350 finih unci zlata, maksimalna težina 430 finih unci zlata.


Čistoća zlata se kreće u rasponu 995.0 – 999.9/1000.


Oznake: serijski broj, žig rafinerije, finoća u četiri cifre, godina proizvodnje u četiri broja.


Fort Noks
___________________________________________________________________________

„ Da se nešto dešava na tržištu zlata moglo se naslutiti u aprilu 2004.godine. Neobično saopštenje stiglo je iz NM Rotšild i Sinovi Ltd, ogranka investicione banke Rotšild, da se ova banka povlači iz trgovine berzanskim robama, uključujući zlato.“

___________________________________________________________________________


       Cena proizvodnje lažne poluge od 400 unci tungstena sa dvostrukim slojem pozlate (da rentgen ne bi otkrio tungsten) je oko 50.000 dolara ali se sve to nadoknađuje cenom poluge koja se prodaje kao zlatna za gotovo 400.000 dolara, što daje ogroman profit, jer funta tungsatena košta oko 30 dolara, dok je funta zlata trenutno oko 12.000 dolara.

       Da se nešto dešava na tržištu zlata moglo se naslutiti u aprilu 2004.godine. Neobično saopštenje stiglo je iz NM Rotšild i Sinovi Ltd, ogranka investicione banke Rotšild, da se ova banka povlači iz trgovine berzanskim robama, uključujući zlato.

       Mnogi su se tada pitali zašto, a Rotšild banka nije objasnila ovaj potez. Svi su mislili da je reč o promeni strategije ovog finansijskog giganta ali danas je stvar jasnija.

       Verovatno je Rotšild banka saznala za ovu operaciju i svesna veličine skandala koji će izbiti jednog dana, povukla se iz trgovine zlatom, kako ne bi bila umešana. U januaru 2004. državno tužilaštvo u Njujorku započelo je istragu na Berzi roba Njujork, NYMEX, protiv Stjuarta Smita, višeg potpredsednika za operacije berze, tražeći od njega spisak svih serijskih brojeva zlatnih poluga prodatih na berzi proteklih godina, kako bi se utvrdilo da li je bilo prometa poluga sa američkim oznakama koje bi pokazale da su američke topionice „proizvele“ više zlatnih poluga od ukupne domaće proizvodnje zlata.

       Upravo je Smit taj koji vodi preciznu evidenciju o svim polugama koje se pojavljuju u prometu. Nažalost, podaci su nestali jer je neko provalio u Smitovu kancelariju. Smit je zbog šoka otišao na „administrativni odmor“ i prosto nestao iz javnosti. Tako je istraga ostala tamo gde je i počela, na nuli.Američke rezerve zlata u Fort Noksu
___________________________________________________________________________

„Godine 2008. izbio je skandal koji je prethodio kineskom. Centralna banka Etiopije prodala je milionski vrednu količinu zlata Južnoj Africi. Kontrola u Južnoj Africi otkrila je da je reč o lažnom zlatu i vratila ga je Etiopiji.“

___________________________________________________________________________

       Sad se istraga okrenula protiv Banke federalnih rezervi, od koje je traženo da dostavi podatke o trgovini zlatom, od 1990.godine do trenutka traženja podataka.

       Izveštaj je bio gotov aprila 2008.godine, dokument je imao 173 strane ali je veliki deo izveštaja bio precrtan crnom bojom jer je zadirao u pitanja nacionalne bezbednosti, pa se iz preostalog, „čitljivog“ dela izveštaja nije moglo zaključiti ništa od onoga što je GATA tražila, po osnovu Zakona o slobodi informacija.

       Te iste 2008.godine, izbio je skandal koji je prethodio kineskom. Centralna banka Etiopije prodala je milionski vrednu količinu zlata Južnoj Africi. Kontrola u Južnoj Africi otkrila je da je reč o lažnom zlatu i vratila ga je Etiopiji. Onda je došao skandal s Kinom i sada se ne može govoriti o slučajnosti.

SAD su proizvele lažno zlato vredno 600 milijardi dolara i varajući partnere širom sveta pokušale da ga prodaju.

Kad je moral SAD u pitanju, ovakvi slučajevi me ne čude. Od antičkog Rima nema nemoralnije državne tvorevine od SAD. Sve je dozvoljeno: genocid, bacanje atomskih bombi, ucene, prevare svih vrsta, izdaje, sve sa ciljem dominacije svetom.

Ludaci koji vode SAD i osmišljavaju ove dijabolične planove su reinkarnirani demoni, pali anđeli, spremni na sve da porobe čovečanstvo. Čudi me samo da lažne poluge nisu proizveli od osiromašenog uranijuma, kako bi kupci lažnog zlata poumirali pre nego što otkriju prevaru.

Šta je cilj ove prevare?

Na površini, sve je jasno, štampati hiljade milijardi dolara bez pokrića i prodati lažno zlato u hiljadama tona.

Federalne Rezerve
___________________________________________________________________________

„Ako dolaze Nibiru i stari gospodari, šta je logičnije nego da ih njihovi zemaljski klonovi dočekaju sa svetskim rezervama zlata, kao svojim poklonom?“
__________________________________________________________________________Nije mi dovoljno „ekonomističko“ objašnjenje, ima tu još nešto. Gde je PRAVO zlato, ko ga sklanja, iz kojih namera, ima li u suludim planovima vladara iz senke mesta za najluđi od svih ludih planova?

Da li pratite histeričnu medijsku pomamu (prvenstveno) američkih medija o „dolasku“ Nibirua, ili Planete X, ili asteroida Elenin, 2012.godine u blizinu Zemlje, i katastrofalnih posledica koje će izazvati?

Ko nije čitao „12. planetu“ Zaharija Sičina, kratko objašnjenje. Ova tehnološki superiorna reptiloidna rasa, koja je početak ljudske civilizacije na Zemlji, došla je ovde u potrazi za zlatom, kako bi ga koristila za poboljšanje atmosfere svoje planete. Ako dolaze Nibiru i stari gospodari, šta je logičnije nego da ih njihovi zemaljski klonovi dočekaju sa svetskim rezervama zlata, kao svojim poklonom?

Mislite da sam ja lud? Ako i jesam, ima luđih od mene, dovoljno su ludi da vladaju svetom po svaku cenu i da isprobaju sve svoje ludačke planove, među koje bi spadao i ovaj?

Da se vratimo u „normalu.“
Gde su zlatne rezerve Srbije? U Srbiji sigurno nisu.

Verovatno su date u zalog u Banku za poravnanje u Švajcarskoj, kao garancija za kredite MMF koje dobijamo. Njihova logika je genijalna – uzeli su pravo zlato i pozajmili nam virtuelni zeleni papir zvani dolar, na koji ćemo da plaćamo kamatu, činimo političke ustupke, izgubimo Kosovo i Metohiju i bacimo sopstvenu decu u dužničko ropstvo.

___________________________________________________________________________

„Zato više nema zlatne rezerve, zato se pravi lažno zlato, što je slika zadnje faze moralnog raspada narkomana koji vadi zlatne zube iz mamine proteze da kupi drogu.“
___________________________________________________________________________

Naši „genijalci,“ za pregršt perverznog zadovoljstva zvanog vlast, uništili su sopstveni narod. Ali, da li Srbija može da traži svoje zlato nazad? Ne može, zato što nije vratila dug, koji je sada skoro 30 milijardi virtuelnih novčanica.

Čak i da ga neki predsednik u dalekoj budućnosti vrati, proći će kao Čaušesku, jer namirenje duga nije predviđeno, samo dugovanje je dozvoljeno, do zadnje kapi krvi.

Postoji još jedna ludačka teorija gde je pravo američko zlato. Neki su uvereni da je već dve stotine godina centar pranja novca od droge „Hong Kong and Shanghai bank“ u Hong Kongu.

Takvi smatraju da upravo ova banka, sa filijalama po celom svetu, pere novac od droge u zlato, jer proizvođači opijuma u „Zlatnom trouglu“ i „Zlatnom polumesecu“ traže isključivo zlato za svoju robu. „Komitet 300“ je svoju svetsku moć izgradio na drogi, američka privreda izrasla je na „konoplji“ a ne na industriji.

Sada je u situaciji da se spašava kao nekada, daje se zlato za drogu, drogu se prodaje na ulicama sveta, milijarde dolara menja za zlato, koje nosi u Hong Kong, kupuje novu drogu i tako već 50 godina. Zato više nema zlatne rezerve, zato se pravi lažno zlato, što je slika zadnje faze moralnog raspada narkomana koji vadi zlatne zube iz mamine proteze da kupi drogu.

Imate bolji scenario? Napišite ga i pošaljite.(nastaviće se)

autor:
Milan Vidojević


.