Oct 1, 2011

Ljubodrag Duci Simonović - Moramo se boriti za opstanak, ili ćemo nestati kao narod

Na dvanaestogodišnjici NATO bombardovanja Jugoslavije, 24.03.2011-te, u Crvenki je održana tribina na kojoj je bio gost Ljubodrag Simonović - Duci. Posle uvodnog predavanja, Duci je odgovarao na pitanja posetilaca.

Govorilo se o nuklearnoj katastrofi u Fukušimi, o agrsiji NATO pakta na Libiju iza koje stoji SAD, o sveopštem, samrtnom i ludačkom samoubilačkom ropcu kapitalizma na putu uništenja naroda, čoveka i prirode, pod uticajem monstruozne ideje o "Zlatnoj milijardi."

Bilo je reči u Evropskoj Uniji kao tamnici naroda koja se pred našim očima raspada, o samom NATO paktu, o genetski modifikovanoj hrani, o hrani natopljenoj pesticidima i hemikalijama koja uništava biološku supstancu čoveka, a prirodu pretvara u tehnički prostor.

O pljačkaškoj privatizaciji kod nas sa dolaskom DOS-a na vlasti, i o onome što je najbitnije za naš narod, da se samoorganizujemo i borimo za opstanak, ili ćemo vrlo brzo nestati sa lica zemlje. Put srpskog naroda je put povezivanja sa Rusijom i Evro-azijskim blokom u kojem su sem Rusije: Indija, Kina i Brazil. Prostor je otvoren i za druge države. Što se više čovečanstvo bliži kataklizmi uništenja, sve više se čoveku iz tog mraka otvara prostor borbe za novi humaniji svet, jer stvari su jasne, nema se gde više, nema okolišanja: "Ili kapitalizam, ili mi, čovek, priroda." Taj novi humaniji i solidarniji svet je moguć, on je na dohvat ruke, stvoriće ga samo oni narodi koji se za njega bore.

Ovo je siže pokrenutih tema, a razne druge detalje i osvrte, čućete kada odgledate celu tribinu.