Mar 23, 2011

Prevara o fluoru(The Fluoride Deception 2004)

Sadržaj jedne tube zubne paste sa fluorom dovoljan je da usmrti dete.


U 1991.g. Regionalni Toksikološki Centar u mjestu Akron, Ohio, USA, prijavio je smrtni slučaj kao posljedicu ingestije 16mg/kg fluorida. Samo 2 grama fluorida dovoljna su da ubiju odraslog čoveka. Jedna zubna pasta sa fluorom sadrži 1mg/gram fluorida.


Fluoridi se koriste za kontrolu i modifikaciju raspoloženja i ponašanja ljudi. Poznato je da su spojevi fluorida dodavani u pijaću vodu zatvorenika kako bi se držali poslušnim i kako bi ih se sprečilo da se suprostavljaju autoritetima, kako u nacističkim logorima za vreme Drugog Svetskog Rata, tako i u sovjetskim gulazima u Sibiru.


Fluoridi su medicinski klasificirani kao protoplazmatički otrovi, i koriste se za trovanje pacova. Fluor nema skoro nikakvog efekta u preventivi kvarenja zuba kod ljudi. Na Novom Zelandu, 1990-te godine, Dr. John Colquhoun je natjeran da se prijevremeno penzioniše nakon što je obavio jednu naučnu studiju na 60000 djece školskog uzrasta i dokazao da ne postoji nikakva razlika u stopi kvrljivosti zubi kod djece koja žive na područjima gdje se obavlja fluoridizacija vode od onih koji žive na područjima gdje se to ne čini. On je čak pronašao i to da veliki broj djece u fluoridiziranim područjima pati od dentalne fluoroze.

Dr. John Colquhoun je javno objavio rezultate ovog svog istraživanja. 1989-te godine, Hildebolt, et al. sprovode naučnu studiju na 6,000 djece školskog uzrasta čiji rezultati dokazuju da nema nikakve koristi od korištenja natrijum-fluorida. Naučni rad sproveden 1990.g. od strane Dr. John Yiamouyiannis-a na 39000 školske djece takođe potvrđuje da nema nikakve koristi od korištenja natrijum fluorida.

"Fluoridizacija je najveća naučna prevara u ovom stoljeću"
[Izjava Robert-a Carlton-a, Ph. D., bivšeg naučnika Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline, USA, (EPA), 24 novembra, 1992.g. u radio emisiji "Marketplace" (Canadian Broadcast Company)]

"U vezi fluoridizacije, Američki Zavod za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) mora odmah da dejstvuje kako bi zaštitio ljude; ne samo zbog podataka u vezi raka, nego i svih dokaza o osteoporozi, artritisu, mutagenim i drugim efektima." William Marcus, Ph. D., toksikolog EPA Covert Action, Fall 1992, p. 66