Feb 11, 2013

Ivašov: Amerikanci imaju klimatsko oružje


TVRDI DA OBAMA I BAJDEN - NUDEĆI RAZORUŽANjE
DO 1.OOO NUKLEARNIH GLAVA - UVLAČE RUSIJU U KLOPKU
General Leonid Ivašov

  • Sjedinjenim Držvama odgovara da Rusija ima taman onoliko raketa koliko američki sistem za protivraketnu odbranu može da obori još u fazi uzletanja
  • SAD već sada poseduju 32 broda sa takvim sistemima, a do 2020. će ih imati 93. Ti su brodovi već u Barencovom i u Crnom moru. To im potencijalno omogućava da neutrališu naš nuklearni potencijal, a njegovim smanjenjem jednostavno žele da olakšaju sebi posao - naglašava general Leonid Ivašov, bivši šef ruske vojne diplomatije
  • Pentagon u probnom režimu „lansira“ klimatsko oružje.  Već radi na stvaranju veštačkih oblaka, koje koriste kao sočiva za višestruko povećanje temperature na određenom delu Zemljine površine ili na moru. Sistem „Harp“ i američka meteorološka služba zato su pododeljenja Pentagona i čine službu „K“ - upozorava Ivašov
        PREDSEDNIK Akademije za geostrateške probleme, bivši šef ruske vojne diplomatije general Leonid Ivašov smatra da bi uzajamno smanjenje broja nuklearnih bojevih glava koje predlažu barak Obama i potpredsednik SAD Džozef Bajden - na samo po 1.000 - bilo nepovoljno za Rusiju. Drugim rečima:  da je to klopka koju su Bela kuća i Pentagon pripremili njegovoj zemlji.

       - U uslovima povećanja obima sredstava za protivraketnu odbranu kao i novih tipova naoružanja, Sjedinjenim Držvama odgovara da mi imamo taman onoliko raketa koliko američki sistem za protivraketnu odbranu može da obori još u fazi uzletanja, - upozorio je Ivašov još 18. januara 2003, nakon što je tadašnji predsednik SAD Džordž Buš potpisao direktivu koja je predviđala da se sa nekoliko hiljada krstarećih raketa da unište ruske nuklearne bojeve glave koje se nalaze u šahtama.  

       Preostale udarne rakete Rusije bile bi presretnute i uništene protivraketama raspoređenim na američkim brodovima.

       - SAD već sada poseduju 32 broda sa takvim sistemima, a do 2020. će ih imati 93 - naglašava Ivašov. Ti su brodovi već u Barencovom i u Crnom moru. To im potencijalno omogućava da neutrališu naš nuklearni potencijal, a njegovim smanjenjem jednostavno žele da olakšaju sebi posao.

       Osim toga, prema rečima Ivašova, sada Pentagon u probnom režimu „lansira“ klimatsko oružje.

       - Već rade na formiranju veštačkih oblaka, koje koriste kao sočiva za višestruko povećanje temperature na određenom delu Zemljine površine ili na moru. Sistem „Harp“ i američka meteorološka služba zato su pododeljenja Pentagona i čine službu „K“ u departmanu za perspektivna upravljanja. Povrh svega, Amerikanci već imaju razarače koje koriste za testiranje radiotalasnog oružja - upozorava Ivašov.

       Odluka SAD o smanjenju nuklearnog potencijala povezana je sa tim što Pentagon više Irak i Siriju ne računa u neprijatelje, već samo Iran, Kinu, Rusiju i Severnu Koreju.

       Ivašov ukazuje da Amerikanci računaju da bi im Obamina i Bajdenova inicijativa za smanjenje nuklearnih arsenala - naravno, ukoliko Rusija na nju pristane -  omogućila da na vojnim troškovima štede do 8 milijardi dolara godišnje.

Priredila:
Marija Petrova
izvor:
Fakti