Dec 21, 2011

Tvrdjava Ljubavi - Forpost

Za petnaestak godina, od jedne oronule crkve i petorice monaha koji su za obrok imali samo krompir i koprivu – manastir postaje kompleks sačinjen od pet novih crkava i konaka za preko stotinu monaha kao i sirotište koje prihvata do dve stotine dece. Manastirska ekonomija je takva da ljude može da prehrani i da sve drži uredno i zategnuto, domaćinski besprekorno.

Ovo je dokumentarni film,sa puno emocija. Život koji ljudi odbaciše od sebe, manastirska bratija sa ljubavlju Božijom prihvatiše i ovu odbačenu decu uzgajaše ...


Za savremenog čoveka, sužnja potrošačke kulture i sile marketinga, sve ovo može da zvuči i izgleda kao još jedna lepa ali i lažna reklama. Ali nas u to razuveravaju deca, iskrena i čedna, koja naprosto nisu u stanju da odglume to koliko vole svog baćušku i staratelje. Ona svedoče i pokazuju da je ova bajka od onih istinitih, jer se priča jezikom Jevanđelja i živi delima prave Vere i Ljubavi kojima se i brda našeg nemara i samoživosti mogu pomerati da bi ih uronili u more Večne Milosti.