Nov 10, 2014

Teorija zavere - Farmaceuti

Koliko mislite da je potrebno Ijekova za liječenje svih bolesti? Od 150 do 200. To su podaci iz SZO (Svjetske zdavstvene organizacije), a farmaceutske kompanije nam nude više od 10.000 Ijekova. Tabletama su pretrpane sve apoteke, sati trebaju da se pogledaju sve te etikete. Možda je to zato što proizvođači Ijekova imaju samo jedan cilj: Ne da nas liječe, već da zarade. Sami doktori to zovu Farmagedon.

Nasilje farmaceutskog biznisa već diktira medicini i pacijentima svoje uslove.

• Zašto Ijekari zovu "valokordin" i "korvalol" opijumom za narod?
• Zašto kupujemo Ijekove protiv bolesti, za koje čak ne zna ni SZO?
• Zašto skrivaju da se čir na želucu može praktično izliječiti samo jednom tabletom?

U svjetskoj naučnoj zajednici postoji mnogo pristalica teorije zavjere farmaceuta. Zavjera je u tome što velika većina Ijekova koja se danas prodaje na kraju krajeva nije potrebna čovječanstvu. Oni ili samo otklanjaju simptome a ne liječe uzrok bolesti, ili su jednostavno beskorisni. Njihov zadatak je samo jedan, da donose profit farmaceutskim kompanijama.

Akademik Pavel Vorobjev: "Na svetskom globalnom tržištu postoji samo 1% Ijekova koji djeluju. Postoji još otprilike 5-8% preparata koji pomažu bolesnicima, za neke simptome bolesti. Sve ostalo je SMEĆE."Evo klasičan primjer kako se korisno može prodati nova bolest od atipične pneumonije:

Prva etapa je prezentacija.
U proljeće 2003. u jugoistočnoj Aziji su se pojavila saopštenja o novoj opasnoj bolesti: mutiranom virusu za koje još ne postoji lijek. Ako nema lijeka znači svima nam prijeti opasnost!

Druga etapa izbacaju se Ijekovi.
Virus se brzo širi na druge kontinente, pojavljuju se glasine o komplikacijama i prvim letalnim ishodima. Mediji alarmiraju. Da li ćemo svi umrijeti? Počinje panika. Farmaceutske laboratorije izbacaju na tržište preparate protiv novog virusa.

Aleksandar Mjasnikov: "Pojavljuje se novi vid bolesti, nove vakcine, ide epidemija, novac su uložili u vakcine. Epidemija nije uspjela, neće valjda novac propasti. Da ne propadne treba mehanizam razraditi, nažalost to se tako radi u cijelom svijetu."

Ovaj scenario kao wc koriste se sve češće i češće. Sami prosudite 2003. ptičiji grip; 2009. svinjski grip. Ne možemo nikoga okriviti, ali zar nijesu to čudne podudarnosti. Kao rezultat toga države su potrošile milijarde dolara za Ijekove, koji potom nikome nijesu potrebni...

• • •

U prilog ove teme, dodao bih još jedno predavanje S.N.Lazareva na temu farmakomafije:

prevod i obrada:
Bebamur2